skip to Main Content

Community

Door: Maria Giltjes

In de nieuwsbrief van afgelopen maand stond een artikel over drie nieuwe strategische thema’s voor de komende tijd. Dit waren: Discipelschap, Community en Zichtbaar worden. (zie hier het artikel)

Vanaf zondag 7 november willen wij gaan starten met community zondagen. Wat houdt dit nu precies in?

Elke eerste zondag van de maand zal ons gebouw gesloten zijn en hebben wij geen dienst en dus ook geen livestream. Op deze ochtend zullen wij als gemeente in verschillende woonkamers bij elkaar gaan komen. De bedoeling is dat we op een laagdrempelige manier bij elkaar komen. Een kort samenzijn met zo min mogelijk drempels, waar iedereen welkom is. Contact met anderen staat centraal, niet een activiteit.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

  1. Het is laagdrempelig, iedereen is welkom
  2. Elke keer is er een kort filmpje met vragen beschikbaar om te bespreken
  3. Het vindt thuis plaats en niet in Shelter, Shelter is deze ochtend gesloten
  4. Je kunt je via Churchsuite aanmelden (via de app of via de website)
  5. Eten helpt; dus drink lekker koffie met elkaar of lunch gezellig samen
  6. De duur en tijd van de bijeenkomst wordt bepaalt door de host

Je kunt je opgeven als host (gastheer/vrouw), wat inhoudt dat je je huis openstelt voor gemeenteleden die zondagochtend. Wij stellen drie eisen aan het zijn van een host:

  1. Je bent gedoopt in water
  2. Je bent gedoopt in de Heilige Geest
  3. Je bent lid van Shelter Haarlem

We willen van start gaan in 2 blokken van 4 maanden. Dit betekent dus 2x 4 zondagen. Na het eerste blok kun je wisselen van rol. Als je de eerste 4 maanden host bent geweest kun je je daarna inschrijven bij iemand thuis of juist andersom.

Op zondag 7 november a.s. start onze eerste community zondag. Ons gebouw is dan gesloten, maar op meer dan 20 plaatsen in de regio staat de deur open bij mensen thuis. Nadruk in deze community’s ligt op ont-moeten, elkaar leren kennen en contact maken. In één woord gaat het om ‘samenZIJN’ en niet om ‘samenDOEN’. Je kunt je intekenen bij één van die hosts (gastheren en gastvrouwen). Je vindt hen in de ChurchSuite app of op onze website onder @HOME.

Wil je meedoen als host of heb je vragen, stuur dan een mailtje naar michielsantman@shelter-haarlem.nl

De link naar het filmpje, waarin Michiel het een en ander uitlegt vind je hieronder, mocht je het gemist hebben:

Back To Top