skip to Main Content
Kledingbank

Kledingbank

Door: Wesley Russ

Zaterdag 15 april was het weer zover, we hadden in de Shelter een super mooie editie van de Kledingbank. Inmiddels is het een plek geworden waar ca. 300 mensen (en dus vaak gezinnen) langskomen om spullen te halen die ze op dat moment zo nodig hebben. 

Buiten dat het heel gaaf is om het eindresultaat te zien is het ook heel mooi om hetgeen te zien wat er allemaal aan vooraf gaat.

Wat me raakt is dat er een groep met mensen is die hier helemaal voor gaat. Die uren bezig zijn met het plannen van dit event. Mensen die gewoon heel erg graag willen helpen, mensen uit Shelter en mensen uit de buurt. Het is fantastisch om te zien hoeveel liefde er is voor die ander. Mensen die speciaal naar Shelter komen om spullen te doneren, die anderen mobiliseren om hetzelfde te doen. Mensen die zelf nauwelijks iets hebben en toch hun tijd erin steken om te helpen om voor die ander klaar te staan, avond na avond na avond.

Het is mooi om de eenheid te zien die ontstaat, tussen mensen die elkaar helemaal niet zo goed kennen, als ze werken aan een gemeenschappelijk doel waar ze beiden passie voor hebben.

Ik geloof dat juist op zo’n plek de aanwezigheid van God tastbaar wordt, als we niet langer kijken naar de verschillen die er zijn maar juist naar wat ons verenigt. Als we een ieder gaan zien zoals God hem of haar heeft gemaakt en bedoeld. 

Hoe ziet dat er dan uit een plek waar God tastbaar aanwezig is? Voor de Kledingbank is dat een plek waar overvloed is op alle gebieden. Overvloed aan kleding, overvloed aan speelgoed, overvloed aan rust, overvloed aan aandacht en van heerlijk eten, maar vooral overvloed van liefde. En die kan zich op vele manieren uiten. God wil graag met ons samenwerken en daarvoor hoeven we alleen maar in beweging te komen. 

Ik moet daarbij dan ook denken aan hoe Jezus zijn discipelen uitstuurt. De serie Chosen laat heel mooi zien hoe de discipelen het onderwijs van Jezus en de wonderen die hij doet van heel dichtbij horen en meemaken, maar pas als ze het zien gebeuren door hun eigen handen heen lijkt het echt binnen te komen. 

We zijn gemaakt om in eenheid met Jezus te leven én om in beweging te komen om onszelf in te zetten voor die ander om zo het Koninkrijk zichtbaar te maken. En nee, dat is niet altijd even makkelijk of komt niet altijd even goed uit. Maar als je ziet hoe God daar doorheen werkt……

Gelukkig is dit niet alleen gekoppeld aan een event als de Kledingbank, maar kan dit gewoon elke dag daar waar jij bent.

En het resultaat van zaterdag? Maak maar eens een praatje met één van de vele vrijwilligers en ik weet zeker dat je prachtige verhalen zult horen.

Back To Top