skip to Main Content
The Lord Is…  

The Lord is…  

…still waiting for you to come home so He can show you His amazing love (Isaiah 30:18)

Door: Wesley Russ

Ter voorbereiding op de kerstdienst moest ik opeens aan een klein boekje denken wat ik ooit een aantal jaar geleden van Kim gekregen had. Na wat zoekwerk had ik het boekje weer boven water: ‘The story of Christmas’ geschreven door Brian Simmons van the Passion translation.

Daar kwam ik de tekst tegen die hierboven ook als titel is weergegeven. The Lord is still waiting for you to come home so he can show you his amazing love (Isaiah 30:18).

“Kom naar huis, kom naar huis” klonk het in mijn gedachten.

Kom naar huis dat is de roep die de Vader hier doet. Kom naar huis, een plek waar Ik je kan overladen met Mijn geweldige liefde. Hij nodigt ons hier niet alleen uit, maar er staat ook dat de Vader daar op ons wacht. Niet van “wanneer kom je nu eens naar huis”, maar vanuit een plek van geduld: hoe lang het ook gaat duren, weet dat Ik daar op je wacht.

De plek die beschreven staat is niet een fysieke plek, geen plek die je in je navigatiesysteem in kunt voeren en zo precies weet of je links of rechtsaf moet en hoe lang het nog duurt voordat je daar gaat aankomen. Nee, het is veel meer dan een plek van bestemming. Het is een plek van verbondenheid. Het is een plek van de meest diepe connectie met Degene die jou heeft gemaakt, jou heeft bedacht. Die duizenden mooie gedachten over je heeft en een lied over jou zingt. Die het verlangen heeft om met jou samen te zijn, gewoon een moment, om jou te kunnen laten zien hoe bijzonder mooi Zijn liefde voor jou is. Een liefde die niet afwacht maar door Jezus zelf is gepersonificeerd. Hij die voor ons gestorven is en weer is opgestaan heeft laten zien wat die liefde inhoud.

Het wachten wat hier bedoeld wordt is dan ook niet passief van aard maar juist actief. Het is een liefde die eerst zelf uit gaat en daarna wacht op de respons die er gaat komen. Wachtend op een antwoord van ons: ja of nee? Om Zijn intenties nog eens extra te verduidelijken staat er bij wat we kunnen verwachten als ons antwoord “ja” is. Niet een lijst met offers die je moet gaan brengen, niet een “zo dat heeft wel even geduurd voordat je eindelijk ja zei”. Maar een verlangen en een belofte om jou te laten zien en je te laten blijven zien, onder welke omstandigheid dan ook, hoeveel er van je gehouden wordt. Hoe mooi je bent, hoe gewenst je bent. Een liefde die jou wil ontmoeten gewoon op de plek waar je op dat moment bent. Hoe je je ook voelt of wat er zich ook afspeelt. 

Kom jij ook naar huis?

Back To Top